Традиционни ястия

МУСАКА С ПАТЛАДЖАН

продукти
1 гр.
черен пипер млян
1/4 вр.
магданоз пресен
60 гр.
лук кромид стар
120 мл
краве кисело мляко
30 мл
олио
3 бр.
яйца
50 гр.
домати
300 гр.
кайма
50 гр.
моркови
50 гр.
червени чушки
600 гр.
патладжани
1/2 гл.
целина

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филийки и всяка една посолете.

Оставете ги няколко часа да се отцедят от горчилката.

В горещо олио изпържете отцедените парчета патладжан.

Докато изстиват, нарежете наситно лука, морковите, чушката и целината.

Всичко това запържете до стъклено.

Добавете каймата, а после подправки на вкус.

Сложете обеления домат, ситно нарязания магданоз, черния пипер и 1 яйце.

Всичко разбъркайте добре.

В тава или гювече редете: ред патладжани, ред от плънката, пак патладжани и т.н.

Завършете с патладжаните.

Отгоре направете заливка от останалите яйца, млякото и малко сол.

Печете кратко, за да не стане сухо.